ZAP nieuwsbrief 4 d.d. 07-04-2001

Onderwerp: Nieuwe versie van ZAP: 6.1


Beste ZAP-gebruiker,

Zojuist heb ik een nieuwe versie van ZAP op mijn homepage geplaatst, versie 6.1. De belangrijkste aanleiding voor deze versie is een hulpprogramma waarmee een groot deel van de printproblemen wordt opgelost. Daarnaast zijn enkele kleinere foutjes gecorrigeerd.

In de vorige nieuwsbrief heb ik op een rijtje gezet welke problemen er bestaan bij het printen vanuit ZAP. Ik heb hierop enkele reacties ontvangen, maar helaas geen echte oplossingen. Gelukkig ben ik er inmiddels in geslaagd om zelf een oplossing te bedenken, voortbordurend op mijn advies om buiten ZAP om te printen.

Ik heb ZAP uitgebreid met een Windows-programma genaamd WinPrint. Als je bij de vaste gegevens de wissel "Printen via WinPrint" aanzet, print ZAP vanaf dat moment niet meer zelf naar de printer doch vervaardigt een tussenbestand en start vervolgens WinPrint. Dat programma zorgt dan voor het feitelijke printen via de standaard Windowsprinter.

Deze oplossing werkt bij de speciale Windowsprinters en kan ook een oplossing bieden bij netwerkproblemen. Alleen werkt het nog niet bij USB-printers. WinPrint kan bovendien nog niet landscape printen. Als de optie "journaal en rekeningkaarten breed printen?" aan staat, komt WinPrint met zeer kleine letters om toch alle informatie te kunnen tonen. Ik hoop deze problemen binnen enkele maanden op te lossen.

Met vriendelijke groeten,
Mans Lameer