ZAP nieuwsbrief 5 d.d. 10-05-2001

Onderwerp: Probleem bij importeren uit Girotel 2.1


Beste ZAP-gebruiker,

Girotel versie 2.1, waarvoor de gebruikers op dit moment zelf de upgrade vanaf Internet kunnen downloaden, levert problemen op bij het importeren in ZAP. Dit wordt veroorzaakt doordat er allerlei incasso's en verzamelgiro's voorkomen met een vast "volgnummer" 85000. Op het dagafschrift staat in deze gevallen 85 als volgnummer vermeld. Girotel versie 2 exporteert dit nummer als 0, hetgeen voor ZAP geen probleem oplevert. Versie 2.1 exporteert het echter als 85000, waardoor een overflow optreedt en ZAP voortijdig stopt.

Om dit op te lossen, heb ik ZAP zodanig aangepast dat het volgnummer 85000 tijdens het importeren wordt gewijzigd in 850, zodat dit geen probleem meer oplevert.

Aangezien ik voorlopig geen tijd heb om een nieuwe versie van ZAP uit te brengen, heb ik het bestand ZAP-GIRO.EXE waarin deze correctie is aangebracht, in een afzonderlijk ZIP-bestand genaamd Zap-610a.zip toegevoegd aan de downloadpagina van mijn homepage.

Om het probleem op te lossen, moet je dus dit bestand downloaden en daarna uitpakken in de map waarin de programmabestanden van ZAP staan.

Met vriendelijke groeten,
Mans Lameer