ZAP nieuwsbrief 15 d.d. 16-04-2013

Onderwerp: Oplossing jaarovergang ZAP onder DOSBox


Beste ZAP-gebruiker,

In deze nieuwsbrief komen de volgende onderwerpen aan de orde:
(1) Oplossing jaarovergang ZAP onder DOSBox
(2) Enquête gebruik ZAP

(1) Oplossing jaarovergang ZAP onder DOSBox

Wanneer je ZAP gebruikt onder DOSBox, gaat er bij de jaarovergang iets mis. Het lijkt alsof DOSBox - net als Vista - moeite heeft met het COPY-commando. Hierdoor worden enkele bestanden niet gemaakt bij het maken van het rekeningschema voor het volgende jaar.

Een ZAP-gebruiker heeft ontdekt dat het probleem veroorzaakt wordt door een foutje in ZAP; ik heb in de COPY opdracht een komma gebruikt i.p.v. een spatie. Dit foutje wordt door veel Dos-versies gecorrigeerd maar niet door DOSBox en Windows Vista.

Ik heb dit foutje gecorrigeerd en het betreffende programma-onderdeel op de downloadpagina van de website van ZAP gezet. Het downloaden en uitpakken hiervan levert het bestand ZAP-REST.EXE op. Dit moet je in de programma-map van ZAP plaatsen i.p.v. het originele bestand.

(2) Enquête gebruik ZAP

Ik ben erg nieuwsgierig hoeveel mensen nu nog met ZAP werken. Daarom zou ik het fijn vinden als je mij een mailtje stuurt als je ZAP nog gebruikt en dan graag onder vermelding van de manier waarop, bijvoorbeeld "Windows XP" of "Windows 7 met DOSBox". Alvast bedankt voor de moeite.


Met vriendelijke groeten,
Mans Lameer